1. prosince 2020

Jubilejní dvacátý ročník ankety Pojišťovna roku zná své vítěze. Vítěznou pozici v kategorii specializovaný pojistitel získal Euler Hermes.  Ankety, kterou každoročně vyhlašuje Asociace českých pojišťovacích makléřů ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven a specializovaným portálem oPojištění.cz, se navíc letos účastnil rekordní počet hlasujících – v jednotlivých kategoriích bylo odevzdáno přes 3000 hlasovacích lístků.

Stejně jako řadu jiných společenských událostí, také organizaci ankety o pojišťovnu roku komplikovala omezení související s šířením koronaviru. Letošní ročník se tak musel obejít bez slavnostního galavečera a cena byla zástupcům společnosti předána přímo v prostorách kanceláří Euler Hermes. I tak však radost z umístění zůstává veliká. „První příčky si nesmírně vážíme. Odráží totiž naši celoroční snahu být pro naše makléře a především zákazníky partnerem, na kterého se mohou spolehnout i v období, které komplikuje pandemie koronaviru,“ komentovala výsledky ankety Iva Palusková, Country Manager Euler Hermes pro Českou republiku.

Záštitu nad anketou tradičně převzal viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký. Kromě již zmiňované kategorie specializovaný pojistitel anketa vyhlašovala vítěze v kategorii autopojištění, pojištění občanů, životní pojištění a pojištění průmyslu a podnikatelů, ve všech se na prvním místě usadila pojišťovna Allianz.