Abychom ujistili klienty a zodpověděli potenciální dotazy médií, vedení společnosti Euler Hermes zveřejnilo oficiální stanovisko ohledně současné situace související s pandemií koronaviru SARS-CoV-2.

Uprostřed současné globální koronavirové pandemie zůstává společnost Euler Hermes z finančního i provozního hlediska stabilní. Obchodní výsledky z loňského roku opět potvrdily, že společnost stojí na pevných základech (čistý kapitál činil k 31. 12. 2019 2,9 miliardy euro).  Společnost se opírá o vysoký rating AA, udělený ratingovou agenturou Standard & Poor's. Firma je navíc ze 100 % vlastněna pojišťovnou Allianz, celosvětovým lídrem na trhu pojištění, jež byla sama ohodnocena ratingem AA od agentury Standard & Poor's a Aa3 od agentury Moody’s. Euler Hermes se takto může  plně spolehnout na pevné finanční zázemí své mateřské společnosti, veškeré obchodní aktivity  jsou navíc silně regulovány a plně zajištěny.

Obchodní činnost Euler Hermes má stoletou tradici, během které se dokázala vyrovnat s řadou krizí. Máme proto dostatek zkušeností k tomu, abychom i touto složitou dobou dokázali projít se zdviženou hlavou, avšak s nezbytným respektem a obezřetností  při řízení našeho podnikání včetně aktivní podpory podnikání našich klientů.

Obchodní model společnosti (a v obecnější rovině úvěrové pojištění) je založen na předjímání situace, expertních předpovědích a schopnosti adaptace. Náš sektor je proto zcela přirozeně připraven na krizové situace a dokáže se plně adaptovat na proměnlivost ekonomického prostředí.